;
ازگیل چیست - السن

خواص گلاب برای چروک دور چشم

خواص گلاب برای چروک دور چشم گلاب به عنوان یک ماده طبیعی و سنتی، در بین مردم برای مصارف مختلفی از جمله زیبایی و سلامتی پوست شناخته شده است. برخی از خواصی …

درخت آووکادو

درخت آووکادو درخت آووکادو (Persea americana) یک درخت همیشه سبز بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است. این درخت می تواند به ارتفاع ۲۰ متر (۶۶ فوت) برسد و برگ های آن بزرگ، …

انگور برای گربه

انگور برای گربه انگور: میوه‌ای ممنوعه برای گربه‌ها ۱٫ انگور و کشمش: تهدیدی جدی برای سلامت گربه‌ها انگور و کشمش، چه به صورت تازه، خشک، یا حتی به عنوان بخشی از غذاهای …

ازگیل چیست

ازگیل هم به درخت و هم به میوه آن اطلاق می‌شود. این درخت از خانواده گلسرخیان و هم‌خانواده با سیب، گلابی، به، زالزالک و گلابی وحشی است. نام علمی آن Mespilus germanica است.

درخت ازگیل:

  • درختی خزان‌دار و خاردار است که می‌تواند تا ۸ متر ارتفاع داشته باشد.
  • برگ‌های آن بیضی‌شکل، دندانه‌دار و به رنگ سبز تیره هستند.
  • گل‌های آن سفید یا صورتی هستند و در بهار شکوفه می‌دهند.
  • میوه ازگیل به رنگ زرد یا قهوه‌ای و به اندازه یک گردو یا کمی بزرگتر است.

میوه ازگیل:

  • طعم میوه ازگیل قبل از رسیدن گس و ترش است، اما بعد از رسیدن شیرین و کمی معطر می‌شود.
  • ازگیل را می‌توان به صورت تازه، مربا، لواشک، کمپوت و شربت مصرف کرد.
  • این میوه منبع خوبی از ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، پتاسیم و فیبر است.

نام‌های دیگر ازگیل:

  • در زبان گیلکی به آن “کونوس”, “کُنوس” ؛
  • در زبان مازندرانی به آن “کِنِس” و “کندس”
  • و در زبان تالشی به آن “فَتَر” می گویند.

ارزش غذایی ازگیل:

  • ازگیل منبع خوبی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر است.
  • این میوه همچنین حاوی ویتامین‌های A، E، B6، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و روی است.
  • ازگیل به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌ها می‌تواند به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد کمک کند.
  • این میوه همچنین می‌تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت گوارش و کاهش خطر ابتلا به برخی از بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان کمک کند.

نکاتی در مورد مصرف ازگیل:

  • ازگیل را باید بعد از رسیدن کامل مصرف کرد.
  • هسته ازگیل سمی است و باید قبل از مصرف از آن جدا شود.
  • ازگیل را می‌توان به صورت تازه، مربا، لواشک، کمپوت و شربت مصرف کرد.
  • این میوه را می‌توان به عنوان میان وعده یا دسر مصرف کرد.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 27 اردیبهشت 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام السن و لینک مستقیم بلا مانع است.