تزیین برنج با زعفران قشنگ و باسلیقه جدید
مدل هفت سین 1402 لاکچری و ساده و کم خرج
مدل هفت سین مدل هفت سین ۱۴۰۲ لاکچری و ساده و کم خرج همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. فلسفه سفره هفت سین، به آیین و …
مدل دامن کوتاه خانگی راحتی با پارچه های ساده گلدار و شیک
مدل دامن کوتاه خانگی مدل دامن کوتاه خانگی راحتی با پارچه های ساده گلدار و شیک همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. دامن کوتاه یکی از …
تزیین آش رشته شب یلدا + زیباترین تزیینات روی آش رشته یلدای 1402
تزیین آش رشته شب یلدا تزیین آش رشته شب یلدا + زیباترین تزیینات روی آش رشته یلدای ۱۴۰۲ همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. از …
تزیین برنج با زعفران
تزیین برنج با زعفران قشنگ و باسلیقه جدید همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
برنج از مهمترین غلات و خوراک بیش از نیمی از مردم جهان است. دهها هزار نوع برنج در جهان وجود دارد، اما همه انواع برنج در دو زیرگونه اصلی به نامهای برنج “جاپونیکا” با نام علمی Oryza sativa japonica و برنج «ایندیکا» با نام علمی sativa indica قرار میگیرند.
تحقیقات نشان میدهد که برنج در ۸۲۰۰ – ۱۳۵۰۰ سال پیش در دره رودخانه پرل چین سرچشمه گرفته است. پیشتر، اسناد باستانشناسی حدس میزدند که برنج در دره رودخانه یانگ تسه در چین اهلی شده باشد. برنج از آسیای شرقی، به مناطق جنوبی تر و آسیای جنوبی گسترش یافت. برنج به اروپا از آسیای غربی و به آمریکا توسط استعمارگران اروپایی معرفی شد.
کشت برنج در ایران در نواحی شمالی بi ویژه رودسر و استان خوزستان تاریخچه طولانی دارد. شواهد نشان میدهد که این محصول در این ناحیه قرنها پیش از میلاد مسیح و در زمان هخامنشیان رواج داشته است. البته امروزه با توجه به رشد روز افزون جمعیت ایران ، تولید داخلی برنج پاسخگوی نیاز مردم نیست و به همین دلیل ، مقادیر قابل توجهی از این محصول از خارج وارد میشود.
برنج را به روشهای مختلفی میپزند که مرسومترین این روشها، پخت برنج به صورت آبکشی (دم کردن) و یا کته کردن است. البته این روزها برخی افراد به دلیل کمبود وقت برنج را داخل ماکروفر نیز میپزند که این روش به دلیل معایب استفاده از ماکروفر توصیه نمیشود.
علاوه بر پخت برنج و به اصطلاح خوب درآوردن برنج، تزیین برنج نیز به ویژه برای سرو در مهمانیها اهمیت خاصی دارد. از آنجا که در مهمانیهای ایرانی برنج همیشه پای ثابت سفرههاست، لازم است برای پخت و تزیین آن وقت گذاشته و این غذای محبوب را به زیبایی هرچه تمامتر سرو نمایید.
داشتن یک سفره با غذاهای خوش رنگ و خوشمزه می تواند میزان سلیقه کدبانوی منزل را نشان دهد، مخصوصا اینکه مهمانانی خاص داشته باشد. تمامی کدبانوها در چنین مواقعی سعی می کنند تا با تزئین برنج علاوه براینکه شکل زیبا و خاصی به سفره خود بدهند، سلیقه خود را هم به مهمانان و دیگر اعضا نشان بدهند.
بعضی از کدبانوها برای تزئین برنج خود، از زعفران استفاده می کنند. برنج زعفرانی را بارها مشاهده کرده اید؛ برنج هایی روی غذاهای خورشتی مانند قیمه و قورمه یا زرشک پلو با مرغ قرار می گیرد.
تهیه برنج زعفرانی خیلی ساده است و فقط تنها ماده اضافه ای که مورد نیاز است، زعفران است که آن در هنگام پخت به برنج اضافه می کنید. اما قبل از اینکه وارد بحث چگونگی طرز تهیه برنج زعفرانی شویم، کمی در خصوص خود زعفران و خواص آن صحبت کنیم.
زعفران گیاه پیازدار است که به عنوان چاشنی و رنگ دهنده غذا استفاده می شود. زعفران دارای ارزش غذایی بالایی است و ازاین رو خواص بالایی دارد. البته به این نکته دقت داشته باشید که رنگ دهنده های زعفرانی زیادی امروزه وارد بازارشده است که فقط تعدادی از آن ها دارای مجوز بهداشتی هستند و بهتراست که این نوع محصولات در مواقع محدود بودن دسترسی به زعفران، مورد استفاده قرار بگیرد.
برای تهیه برنج زعفرانی در دو مقیاس می توانید اقدام کنید:
– بیشتر خانم ها، برنج زعفرانی را برای تزئین بر روی برنج ساده استفاده می کنند و بیشتر مصرف آن در غذاهای خورشتی و زرشک پلو با مرغ است.
– در بعضی از مناطق، کل برنج را زعفرانی می کنند که به آن برنج کامل زعفرانی می گویند.
برنج زعفرانی را می توان با مواد دیگر برای تزئین سطح رویی برنج استفاده کرد، فقط کافی است که کمی خلاقیت و ذوق هنری داشته باشید. اگر هم ایده ای به ذهنتان نمی رسد، می توانید از اینترنت یا کتاب های آشپزی ایده های مختلفی را بدست بیاورید.
برای تزئین برنج زعفرانی می توانید از مخلوط ایده های زیر کمک بگیرید:
-برنج زعفرانی و زرشک (البته می توانید از برنج مخلوط شده با آلبالو هم برای تزئین قسمت های دیگر نیز استفاده کنید.)
– برنج زعفرانی با خلال بادم، زرشک، سیب زمینی
– برنج زعفرانی را به شکل قلب یا شکل های متنوع دیگر در بیاورید و برروی سطح برنج قرار بدهید.
– ترکیب برنج زعفرانی با کشمش
– ترکیب برنج زعفرانی با فلفل دلمه ای و رنگارنگ
ایده های خیلی متفاوت و زیادی برای تزئین برنج زعفرانی وجود دارد. شما می توانید هر نوع شکلی را که بیشتر به آن علاقه دارید، برروی سطح برنج ایجاد نمایید و از مواد دیگر برای تزئین و دورچین کنار آن استفاده کنید.
زعفران از جمله گیاهان گرانی است که از آن بیشتر در پخت و پز و برای تزئین سطح روی برنج استفاده می شود. برای استفاده از زعفران کافی است در ابتدا آن را دم کرده و سپس در مرحله دم کردن برنج به آن اضافه کنید یا زعفران دم کرده با روغن مخلوط کنید و با مقداری برنج ترکیب نمایید و برروی سطح برنج برای تزئین بریزید.
برای اینکه بدانیم، چگونه زعفران را روی برنج بریزیم؟ زعفران را دقیق آسیاب می کنیم. بعد از آن پودر زعفران را درون یک استکان کوچک ریخته و آب جوش بر روی آن می ریزیم. البته باید توجه داشته باشید که مقدار آب جوش زیاد نباشد و فقط تا بالای زعفران بیاید. سپس یک در بر روی استکان گذاشته و حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه می گذاریم دم بکشد.
اگر قصد درست کردن برنج کامل زعفرانی را نداشته باشید؛ باید صبر کنید وقتی برنج شما دم کشید مقداری برنج را جدا کرد بر روی آن کمی دم کرده زعفران و روغن ریخته و با آن برنج ساده خود را تزیین کنید. برای خلاقیت بیشتر می توانید از زرشک همراه با زعفران برای استفاده کنید.