تزیین الویه خوشگل با سلیقه و با ایده های جدید و خاص
تزیین برنامه هفتگی ساده با مقوا کلاس اول تا پنجم زیبا
تزیین برنامه هفتگی تزیین برنامه هفتگی ساده با مقوا کلاس اول و پنجم زیبا همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. فضای کلاس درس تأثیر بسزایی در …
تزیین ذرت برای شب یلدا + تمام فوت و فن های تزیین ذرت رو اینجا یاد بگیر
تزیین ذرت برای شب یلدا تزیین ذرت برای شب یلدا + تمام فوت و فن های تزیین ذرت رو اینجا یاد بگیر همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران …
مدل دامن میدی مجلسی + زیباترین مدل های دامن به همراه ست های بی نظیر
مدل دامن میدی مجلسی مدل دامن میدی مجلسی + زیباترین مدل های دامن به همراه ست های بی نظیر همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. …
تزیین الویه
تزیین الویه خوشگل با سلیقه و با ایده های جدید و خاص همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
سالاد الویه یا الیویه (به روسی: салат Оливье، برگرفته از فرانسوی: Salade Olivier) سالادی روسی و نوعی غذای سرد است که از طبخ گوشت یا مرغ یا کالباس به همراه سیبزمینی آبپز و سس مایونز و خیارشور و دیگر مواد غذایی درست میشود. این سالاد در ایران به «سالاد الیویه» و «سالاد الویه» و در اروپا و آمریکای لاتین به «سالاد روسی» معروف است. این سالاد در سدهٔ نوزدهم میلادی توسط لوسین الیویه، سرآشپز بلژیکیِ فرانسویتبارِ «رستوران اِرمیتاژ» در مسکو ابداع شد و بهتدریج در کشور روسیه، کشورهای اروپایی، و بسیاری دیگر از کشورهای جهان طرفداران زیادی پیدا کرد. این سالاد سالهاست که بهعنوان یکی از اقلام اصلیِ شام شب سال نو در روسیه و کشورهای شوروی سابق قلمداد میشود.
در میان غذاهای سرد، سالاد الویه یکی از خوشخوراکترینهاست، به طوری که کمتر کسی میتواند از خیر این غذا بگذرد. پیر و جوان این غذا را دوست دارند و در میان نان ساندویچی لذیذتر هم میشود.
سالاد الویه یک غذای نونی ساده و خوشمزه و فینگر فودی با ریشه آشپزی روسی است.سالاد الویه غذایی خوشمزه است که یک پذیرایی عالی برای تولد و مهمانیهای عصرانه محسوب میشود با تزئین زیبای این سالاد لذت چند برابر به میهمانانتان خواهید داد.
سالاد الویه را عموماً با موادی که در آن استفاده میشود، هم چنین با گوجهفرنگی تازه، زیتون و سبزیجات تزیین میکنند. مخصوصا با تخم مرغ و هویج میشود خیلی از اشکال را درست کرد. سبزیهایی مثل خیار و گوجه و جعفری و شوید هم خیلی جای کار و خلاقیت دارد.
مواد لازم برای سالاد الویه
سیب زمینی متوسط………………۴ عدد
تخم مرغ………………………….….۳ عدد
سینه مرغ یا کالباس………….….۵۰۰ گرم
پیاز……………………….…………..۱ عدد
خیارشور…………………………….۳۰۰ گرم
هـویج متوسط………………………۳ عدد
نخود فرنگی…………………………۳۰۰ گرم
سس مایونز…………………………۵ قاشق غذا خوری
آبلیمو…………………….…………..۱-۲ قاشق غذا خوری
نمک و زردچوبه و فلفل سیاه…..به مقدار لازم
برای خوش طعم کردن این سالاد هویج را با کمی شکر یا عسل بخارپز و به صورت نگینی خرد کنید و به سایر محتویات بیفزایید. ابتدا مرغ را به همراه پیاز، نمک و آب کم بگذارید که بپزد، به طوری که وقتی پخت مقدار آب باقی مانده بسیار کم باشد. این طوری مرغ مزه بهتری دارد. بعد از پختن کاملا ریز و ریش ریش کنید. نخود فرنگی را هم با مقداری نمک و آب بریزید و آبش را جدا کنید.
سیب زمینی و تخم مرغ را به شکل پوره در آورید. بهتر است این کار با رنده یا غذا ساز انجام بگیرد که گلوله های سیب زمینی باقی نماند. خیار شورها را هم نگینی و ریز خرد کرده و موادی را که آماده کرده اید باهم مخلوط کنید. طریقه طعم دار کردن و خوشمزه شدن سس سالاد الویه سس مایونز برای مخلوط شدن با مواد خشکی که بالا توضیح دادیم، مقداری غلیظ است.
برای رقیق کردن و همچنین خوش طعم تر شدن غذا، چهار قاشق سس را با یک قاشق آبلیمو و دو قاشق آب مرغی که باقی مانده بود مخلوط کنید . مقدار کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و با مواد مخلوط کنید. اگر دیدید مقدار سس کم است، به نسبتی که توضیح دادیم دوباره سس را تهیه کنید و اضافه کنید.
برخی افراد به سالاد الویه فلفل دلمهای، ذرت یا کالباس اضافه میکنند . اما این کار را توصیه نمیکنم زیرا نه تنها طعم مناسبی ایجاد نمیکند. و البته غذای به دست آمده با مواد عجیب و غریب اضافی دیگر سالاد الویه نخواهد بود.
چاشنی و ادویه مناسب این غذا، فلفل سیاه و کمی آبلیموی تازه است. آبلیمو را فقط باید به اندازهای اضافه کرد که بوی تخممرغ پخته را بپوشاند و سالاد ترش نشود از رنده کردن مواد غذایی مانند هویج یا خیار شور جدا خودداری کنید. زیرا این کار باعث میشود سالاد الویه آب بیندازد.
مواد اولیه الویه تقریباً ۱۷۷۰ کیلوکالری انرژی دارند و اگر این غذا میان ۴ نفر تقسیم شود، هر یک بیش از ۴۴۰ کیلوکالری انرژی دریافت خواهند کرد که این میزان نسبتاً بالاست، بنابراین اگر قصد دارید این غذا را در وعده شام بخورید، بهتر است نصف آن را میل کنید زیرا اگر این سالاد با نان خورده شود، به ازای هر ۳۰ گرم نان ۸۰ کیلوکالری دیگر به میزان انرژی یاد شده اضافه خواهد شد.
اگر چاقید: پیشنهاد میکنیم از میزان سس مصرفیتان کم و به جای آن سالاد را با ماست مزهدار کنید. این غذا را به دلیل اینکه به اندازه کافی کالری دارد، فقط با کمی برگ تازه کاهو و گوجهفرنگی خرد شده بخورید نه با نان.
اگر فشار خون دارید : از آنجایی که این غذا با سیبزمینی تهیه میشود و سیبزمینی منبع پتاسیم است، برای شما مناسب است. البته با کمی تغییر میتوان آن را مناسبتر کرد به این ترتیب که حداقل خیار شور را افزود و به جای آن کمی پیازچه خردشده اضافه کرد و سس مایونز را حذف و به سالاد ماست زد.
اگر یبوست دارید: بهتر است همراه این غذا فیبر بیشتری دریافت کنید به همین دلیل سالاد را با برگهای تازه کاهو، فلفل دلمهای و حتی سبزی خوردن بخورید و در صورت تمایل به خوردن نان، بهتر است نانتان از نوع سبوسدار باشد. به جای سس مایونز در این غذا کمی روغن زیتون بریزید.
الویه قالبی یک راهکار خوب برای تزیین سالاد الویه برای جشن تولد یا مهمانی است. آموزش تزیین اولیه به صورت سالاد الویه قالبی و قالب زدن آن کار سختی نیست. میتوانید از یک قالب استوانهای فلزی استفاده کنید. برای هر عدد سالاد الویه قالبی یک عدد نان تست در نظر بگیرید. قالب را روی نان تست بگذارید و سپس آن را با سالاد پر کنید. حالا سالاد الویه را با فشار دادن قالب روی نان تست از قالب خارج کنید. به این ترتیب سالاد الویه قالبی خواهید داشت که کف آن هم نان تست است.
اگر هم از قالب سیلیکونی (قالب ژله) به شکل قلب یا هر شکل دیگری استفاده میکنید کمی قالب را با روغن مایع چرب کنید. اجازه دهید الویه در قالب سرد شود، در این صورت برای برگرداندن الویه از قالب دیگر مشکلی ندارد. وقتی الویه سرد شود به راحتی از قالب جدا میشود.
طرز تهیه شارلوت الویه=نان باگت رو از طول برش بزنید.نان رو کامل باز کنید، به کمک وردنه اون رو صاف و یکدست کنید یک لایه نازک سس مایونز روی نان بزنید. یک ردیف پنیر ورقه ای بچینید بعد هم یک ردیف کالباس گوشت. نان رو، رول بکنید و توی کیسه فریزر بگذارید و حدود یک ساعت بگذارید توی یخچال. بعد برش بزنید و کف و دیواره های ظرف رو از این رول ها بچینید. خیلی کم سس مایونز بهشون بزنید و با سالاد الویه داخل ظرف رو پر کنید. روی ظرف رو سلفون بکشید و دوباره بگذارید داخل یخچال. بعد هم داخل ظرف مناسب برگردانید.