تزیین زرشک پلو با مرغ خوشمزه و خوشگل با ایده های خلاقانه و مجلسی
تزیین لازانیا + زیباترین تزیینات روی لازانیا با ابتکارات بهترین سر آشپزهای ایران
تزیین لازانیا تزیین لازانیا + زیباترین تزیینات روی لازانیا با ابتکارات بهترین سر آشپزهای ایران در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. لازانیا یکی از غذاهای محبوب …
تزیین روی سالاد الویه خوشگل و خوشمزه با جدید ترین ایده ها
تزیین روی سالاد الویه تزیین روی سالاد الویه خوشگل و خوشمزه با جدید ترین ایده ها همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. سالاد الویه یکی از …
تزیین لوبیا پلو + بهترین روش های تزیین لوبیا پلو برگرفته از بهترین رستوران های ایران
تزیین لوبیا پلو تزیین لوبیا پلو + بهترین روش های تزیین لوبیا پلو برگرفته از بهترین رستوران های ایران در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. قاطیپلوها …
تزیین زرشک پلو با مرغ
تزیین زرشک پلو با مرغ خوشمزه و خوشگل با ایده های خلاقانه و مجلسی همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
زرشک پلو با مرغ غذای محبوبی هست که پای ثابت بیشتر مهمانی ها و مجالسه. نه تنها به دلیل طعم خوبی که داره، بلکه به دلیل آسانی تهیه اون در مقدار زیاد، در مهمانی ها میتونه گزینه بسیار مناسبی برای خانوم ها باشه و در عین اینکه یک غذای مجلسی هست و طعم لذیذی داره، مراحل خیلی سختی هم نداره و با رعایت چند نکته ساده میشه مثل یک آشپز حرفه ای زرشک پلو مرغ مجلسی تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلومرغ =مرغ خرد شده ۵یا ۶ تکه/برنج ۴ الی ۵ پیمانه/رب یک قاشق غذا خوری پر/آبلیمو ۱ قاشق غذاخوری/زعفران یک هشتم قاشق چای خوری/زرشک یک لیوان/ خلال بادام و خلال پسته (در صورت تمایل) به مقدار لازم/نمک و فلفل به مقدار لازم/یک عدد پیاز متوسط ریز خرد شده.
مرغها را به اندازه ای که دوست دارید چهار یا هشت تکه کنید یا اینکه فقط از ران یا سینه مرغ استفاده کنید که مجلسی تر است. تکه های مرغ را خوب شسته و کنار بگذارید. به تمام سطح مرغ نمک بزنید. در قابلمه ای روغن بریزید و مرغ ها را سرخ کنید. وقتی که زیر و روی مرغ ها کاملا سرخ شد از قابلمه خارج کنید و کنار بگذارید.
یک پیاز را کاملا ریز خرد کنید و در همان ظرفی که مرغ را سرخ کرده اید سرخ کنید، سپس رب و فلفل و آبلیمو را اضافه کنید و چند ثانیه ای تفت بدید. سسی رو که درست کردید از قابلمه خارج کنید و باز مرغها را درون همون قابلمه بچینید و سس را روی مرغها بریزید. از بغل مرغها سه تا چهار لیوان آب هم اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا به جوش بیاد.
بعد شعله را کم کنید تا هم مرغ ها کاملا پخته شوند و هم آب خورشت بخار شه و تنها حدود یک لیوان سس در انتهای پخت باقی بماند. وقتی که خورشت مرغ کاملا آماده بود، مقداری زعفران در آب حل کنید و به مرغ اضافه کنید و بعد از ۵ دقیقه خاموش کنید.
برای درست کردن برنج هم باید برنج را خوب پاک کنید و بعد با آب ولرم بشویید و با مقداری نمک برای یکی دو ساعت خیس کنید. بعد از اینکه برنج خیس خورد، مقداری آب درون یک قابلمه که کنجایش جوشیدن برنج را داشته باشد میریزیم و روی حرارت قرار میدهیم تا آب به جوش آید.
وقتی آب به جوش آمد آب برنج را که خیساندیم خالی میکنیم و برنج را درون آب در حال جوش میریزیم و کمی صبر میکنیم تا دوباره بجوشد. کف برنج را میگیریم و میگذاریم برنج قد بکشد. وقتی چند دانه برنج روی آب آمد میتوانیم برنج را آبکش کنیم.
در قابلمه یک یا دو قاشق روغن ریخته با یک استکان آب اگر دوست داشتید ته دیگتون رنگی باشه یه نوک قاشق چایخوری زعفران یا زردچوبه میریزیم. مقداری برنج روی آب روغن رنگی ریخته با پشت قاشق برنج را صاف میکنیم و مابقی برنج را روی آن میریزیم و یک استکان آب و روغن را هم روی برنج میریزیم. سپس در قابلمه را میبندیم و شعله را زیاد میکنیم و صبر میکنیم.
به محض بلند شدن بخار برنج، سریع دم کنی را گذاشته و شعله گاز را کم میکنیم. اون مقدار زرشک را که پاک کردید اول در یک سبد کوچک خوب بشورید و در ظرفی حدود ۵ دقیقه خیس کنید تا احیانا اگر شن ریزه ای داشته باشه پاک شود. بعد از پنج دقیقه در آبکش بریزید. خلال بادام و پسته را هم بعد از شستن در مقداری کره برای چند ثانیه فقط تفت میدهیم.
باید مراقب باشید که سرخ نشه و فقط کمی بوی کره بگیره و از روی شعله بردارید. بعد زرشک را هم در مقداری کره انداخته و روی حرارت ملایم یک تفت کوچک میدهیم. موقع تفت دادت زرشک هم نباید آبش کشیده بشه و تنها در حدی که بوی کره بگیره کافیه. به دلخواه یک قاشق غ شکر دوست داشتید به زرشک اضافه کنید و تفت بدید. یک قاشق غذا خوری زعفران حل شده به زرشک اضافه کنید و سریع خاموش کنید.
ته دیگ= حالا منتظر بمانید تا برنج دم بکشد و خورشت مرغ مجلسی شما هم آماده شدود. بعد از دم کشیدن برنج یک بشقاب گود برداشته مقدار دو تا سه قاشق زعفران دو کرده و کره ریخته و یک کفگیر برنج روی آن بریزید تا برای روی برنج آماده شود. سپس برنج را به دلخواه و سلیقه خود با برنج زعفرانی و زرشک و خلالها تزئین کنید. مرغ ها را هم در ظرفی بکشید و در کنار زرشک پلو سرو کنید.
دقت کنید که آماده کردن زرشک حداکثر ۳-۵ دقیقه بیشتر طول نکشد . در غیر این صورت زرشک به سرعت تغییر رنگ میدهد ( تیره میشود ) و ظاهر و طعم ناخوش آیندی به غذا میدهد.استفاده از شکر به ذائقه افراد بستگی دارد ولی معمولا برای این مقدار زرشک همین مقدار شکر کافی است که نه طعم غذا خیلی شیرین شود و نه خیلی ترش.
برنج ساده را هرگز داخل تابه زرشک نریزید . به دلیل اینکه ممکن است خمیر شود . بهتر است حرارت زیر تابه زرشک را خاموش کنید ، برنج را جداگانه با زعفران مخلوط کنید و بعد برنج و زرشک را با هم مخلوط کنید.برنج هرچه بیشتر خیس بخورد ، مقاومت آن در برابر مراحل پخت بیشتر میشود و احتمال خرد شدن آن کاهش میابد.
همانطور که روش پخت زرشک پلو متفاوت است، تزیین زرشک پلو هم کاری است کاملا بستگی به سلیقه و البته مکان ارائه و سرو زرشک پلو. اما به طور کلی مثل همه غذاها و خوردنیهای دیگر، تزیین زرشک پلو و مرغ را هم میتوانید هم با استفاده مخلفات همراه زرشک پلو که رنگ و لعاب خوبی هم دارند انجام دهید هم با کمک گرفتن از ظروف خاص.
یکی از رایجترین روشهای تزیین زرشک پلو و مرغ این است که از زرشک و برنج زعفرانی استفاده کنید. برای این کار کافی است زعفران دم کرده را روی بخشی از پلوی زرشک پلو بریزید و هم بزنید تا پلوی شما زعفرانی شود سپس از آن برای تزیین روی دیس یا بشقاب پلویتان استفاده کنید.
این کار را میتوانید کاملا با سلیقه خود انجام دهید و در کنارش زعفرانی که در مقداری کره یا روغن تفت دادهاید را هم برای بخشهای دیگر ظرف استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که برای تزیین این غذا میتوانید با خلال پسته ترکیب رنگ جذابتری هم داشته باشید.
استفاده از پلوی قالبی برای تزیین= یکی از کارهای سادهای که میتوانید برای تزیین زرشک پلو خود انجام دهید این است که پلو را به شکل قالبی درآورید. یا پلویی که در قابلمه پختهاید را همراه با ته دیگ به شکل قالبی در ظرف بریزید.
تزیین زرشک پلو با ظروف خاص= استفاده از ظروف خاص مثل انواع سینی مسی یا نقره یا حتی ظروف همسان و یکرنگ در کنار هم و ایجاد یک ترکیب جذاب با آنها هم یک روش خاص برای تزیین زرشک پلو است.