تزیین آش رشته شب یلدا + زیباترین تزیینات روی آش رشته یلدای 1403
مدل مو باز و بسته زیبا زنانه و دخترانه مناسب برای مجالس لاکچری
مدل مو باز و بسته مدل مو باز و بسته زیبا زنانه و دخترانه مناسب برای مجالس لاکچری همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. آرایش مو …
تزیین دفتر مشق دخترانه زیبا ساده با نقاشی های بانمک و جذاب
تزیین دفتر مشق دخترانه تزیین دفتر مشق دخترانه زیبا ساده با نقاشی های بانمک و جذاب همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. تشویق دانشآموزان به انجام تکالیف …
مدل مو مصری فانتزی فرانسوی و کلاسیک کوتاه و کلوش بلند
مدل مو مصری فانتزی مدل مو مصری فانتزی فرانسوی و کلاسیک کوتاه و کلوش بلند در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. مدل مو مصری، یکی از مدلهای …
تزیین آش رشته شب یلدا
تزیین آش رشته شب یلدا + زیباترین تزیینات روی آش رشته یلدای ۱۴۰۳ همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
از جمله خوراکیها و غذاهای محبوب شب یلدا انواع آش مخصوص شب چله است. در شهرهای مختلف ایران انواع آش را برای شب چله درست میکنند. معمولا آش مخصوص شب یلدا در کنار خوراکیهای نمادین شب یلدا و شام ویژه شب یلدا به عنوان پیش غذا سرو میشود. هر چند دستتان باز است که از آشهای مختلف و محلی برای کنار شام یلدا استفاده کنید، ولی به طور معمول، آش شب یلدا با میوهها و سبزیجاتی که مناسب فصل پاییز هستند، تهیه میشوند.
معمولا آشهای شب یلدا بدون گوشت هستند ولی میتوانید آنها را با گوشت هم درست کنید. فراموش نکنید که مواد در دسترس و ذائقه شما، برای انتخاب نوع آش برای شب یلدا، حرف اول را میزند.برای تهیه انواع آش شب یلدا به موادی مثل رشته آش، انواع چاشنی و ادویه جات مثل نمک، زردچوبه و فلفل سیاه، انواع حبوبات و غلات، روغن، کشک، سبزی آش و برنج نیاز دارید.
اغراق نیست اگر بگوییم «آش رشته» یک غذای نمادین برای مناسبتهای مختلف ایرانی است. از پخت آش نذری گرفته تا درست کردن آش رشته برای سفره مهمانی و مناسبتهایی مثل شب چله و چهارشنبه سوری. برای درست کردن آش رشته خوشمزه و جا افتاده نیاز به دانستن یکسری نکات و ریزهکاریهای حرفهای دارید.
مواد لازم برای تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر عبارتند از: حبوبات: یک پیمانه نخود، یک پیمانه لوبیا چیتی، یک پیمانه لوبیا قرمز، یک پیمانه عدس /یک و نیم کیلو گرم سبزی آش /یک و نیم بسته رشته آش/ سه تا چهار عدد پیاز بزرگ /نمک، زردچوبه، فلفل سیاه به میزان نیاز/ نعناع خشک به میزان نیاز/ کشک به میزان نیاز /سیر به میزان نیاز/ روغن مایع.
طرز تهیه آش رشته برای ۱۰ نفر به این صورت است که ابتدا در مرحله اول حبوبات به جز عدس را باید از شب قبل خیس کنید و در طی شب نیز چند بار آب حبوبات را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود و بهتر پخته شود. عدس از یک ساعت قبل از پختن آش خیس کنید.
برای درست کردن آش رشته نذری خوشمزه و لعابدار باید از شب قبل حبوبات را به صورت جداگانه خیس کنید. این کار موجب میشود هضم حبوبات آش رشته راحتتر شود و از طرفی نفخ حبوبات نیز گرفته شود. بهتر است نخود و لوبیا را با هم خیس کنید و برای خیس کردن عدس از ظرف دیگری استفاده کنید. اگر زمان کافی برای خیس کردن حبوبات ندارید، بهتر است حداقل ۲ ساعت آنها را در آب خیس کنید. در این مدت لازم است چند بار آب حبوبات را عوض کنید.
آش رشته نذری را چه برای دو نفر بپزید و چه برای ۴۰ یا ۵۰ نفر باید ترکیب سبزی آش را رعایت کنید. ترکیب سبزی آش رشته به این ترتیب است: تره، گشنیز، جعفری، اسفناج همه به نسبت مساوی به علاوه ۵ الی ۶ شاخه شنبلیله. برای آماده کردن سبزی آش رشته باید ابتدا سبزیها را پاک کنید. برای این کار شاخههای بلند و کلفت سبزی را جدا کنید.
اگر برگ زرد و یا سیاهی در سبزی وجود دارد، آن را بردارید. سپس سبزیها را داخل سینک بریزید و با آب فراوان بشویید. بعد از شستشو، سبزیها را برای چند دقیقه داخل آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها خارج شود. برای خرد کردن سبزی آش رشته بهتر است سبزی را با استفاده از یک چاقو تیز کمی خرد نمایید. توجه داشته باشید که سبزی آش نباید بیش از حد خرد و ساطوری شود. بنابراین سعی کنید سبزی آش رشته را کمی درشتتر خرد کنید.
سیر داغ و پیاز داغ بخش جدانشدنی آش رشته نذری و مجلسی است که فوقالعاده روی طعم آن تأثیر دارد. برای درست کردن پیاز داغ مجلسی ابتدا پیازها را بشویید. سپس آنها را به صورت خلالی و نازک خرد کنید. در زمان خرد کردن پیاز مراقب باشید که بیش از اندازه آن را نازک خرد نکنید تا در زمان سرخ کردن له نشود.
بعد از خرد کردن پیاز یک ماهیتابه مناسب روی شعله گاز قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید. پیازهای خلالی را به روغن اضافه کنید و خوب سرخ کنید تا یک پیازداغ مجلسی و خوشمزه داشته باشید. فوت و فنهای درست کردن پیاز داغ مجلسی را بلد هستید؟ برای درست کردن سیر داغ هم پوست سیرها را جدا کنید و خوب بشویید.
سیرها را به صورت ورقهای یا نگینی خرد کنید. سپس بعد از داغ شدن روغن در ماهیتابه سیرها را نیز به صورت جداگانه سرخ کنید و کنار بگذارید. فوت و فنهای درست کردن سیر داغ مجلسی را بلد هستید؟ برای این که خواص سیر از بین نرود، بهتر است از روغن کمتری استفاده کنید.
بعد از پخت حبوبات و در زمان ترکیب کردن مواد آش رشته، مقداری از سیر و پیازهای سرخ شده را برای داخل آش استفاده کنید و بقیه آن را در ظرفی کنار بگذارید تا بعداً برای تزیین روی آش رشته از آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که هر چقدر سیر داغ و پیاز داغ داخل آش رشته بیشتر باشد، طعم آش شما لذیذتر خواهد شد.
برای طرز تهیه آش رشته نذری برای ۵۰ نفر یا ۱۰۰ نفر، قبل از شروع پخت آش باید حبوباتی که خیس کردهاید را به همراه آب داخل قابلمه بریزید. مقدار آب باید به حدی باشد که روی حبوبات را بپوشاند. شعله گاز را روشن کنید و اجازه دهید آب داخل قابلمه به جوش بیاید.بعد از این که آب شروع به جوشیدن کند، روی آن کف ایجاد میشود. با استفاده از قاشق یا یک ملاقه کف روی آب را بردارید. سپس حرارت گاز را کم کنید و درب قابلمه را به صورت نصفه روی آن قرار دهید تا حبوبات به خوبی پخته بپزند. میتوانید هر یک از انواع حبوبات را به صورت جداگانه نیز بپزید.
معمولاً عدس به زمان کمتری برای پخت نیاز دارد. بنابراین حتما لوبیا، نخود و عدس را جداگانه بپزید. در نهایت بعد از اتمام پخت همه حبوبات آش رشته را با هم ترکیب کنید. برای پخت حبوبات معمولاً حدود ۱ الی ۲ ساعت زمان نیاز است. توجه داشته باشید که اضافه کردن نمک به حبوبات در حال پخت، موجب سفت شدن آنها میشود. بنابراین همیشه نمک را بعد از پخت حبوبات به آش اضافه کنید.
بعد از پخت حبوبات و قبل از اضافه کردن سبزی آش، مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به حبوبات اضافه کنید. سپس کمی روغن مایع و نیمی از پیاز داغ و سیر داغ را در قابلمه بریزید و کمی آب جوش به مواد اضافه نمایید. از آن جایی که حبوبات بعد از پخت باز هم در آب قرار میگیرند و پخته میشوند، سعی کنید از پختن بیش از اندازه آنها اجتناب کنید. این کار از له شدن حبوبات در آش جلوگیری میکند و ظاهر و مزه بهتری به آش رشته مجلسی شما میبخشد.
در این مرحله، سبزی آش رشته را به مواد آش اضافه کنید و اجازه دهید به همراه سایر مواد پخته شود. توجه داشته باشید که بعد از اضافه کردن سبزی نباید درب قابلمه آش رشته را به طور کامل روی آن قرار دهید. این کار موجب تیره شدن رنگ سبزی آش میشود، پس درب قابلمه را نیمه یا باز بگذارید. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان برای پخت سبزی آش لازم است. در این مدت بهتر است حرارت گاز روی شعله متوسط تنظیم شود.
در این مرحله از طرز تهیه آش رشته نذری به سبک رستورانی باید آرد را در کمی آب سرد حل کنید. سپس این ترکیب را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید. اضافه کردن آرد به آش رشته موجب لعابدار شدن آش میشود. توجه داشته باشید که آرد را حتماً با آب سرد ترکیب کنید و بعد به آش اضافه کنید تا گلوله گلوله نشود. بعد از اضافه کردن این ترکیب نیز به خوبی آش رشته مجلسی را هم بزنید.بعد از این که تمام مواد آش پخته شدند رشته آش را اضافه کنید. وقتی رشته را اضافه کردید به آرامی تمام مواد را هم بزنید تا رشتهها به هم نچسبند.
بعد از پختن رشتهها، کشک را اضافه کنید. بعد از حدود ۵ یا ۱۰ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید. از آن جایی که کشک مقداری شوری به آش میدهد، بهتر است بعد از اضافه کردن کشک، مزه آش را تست کنید. سپس به مقدار لازم به آش نمک اضافه کنید.در آخرین مرحله از طرز تهیه آش رشته باید شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید آش رشته نذری برای حدود نیم ساعت در قابلمه بماند تا به خوبی جا بیفتد. برای تزیین آش رشته مجلسی باید از سیر داغ، پیاز داغ و کشک به همراه نعناع داغ استفاده کنید. با سیر داغ و پیاز داغی که از قبل کنار گذاشته بودید به همراه کشک و نعنا داغ آش رشته را تزیین کنید.