تزیین ظرف حنا به صورت گل و قلب با ایده های شیک مخصوص خاص پسندان
مدل والان جدید پذیرایی یک طرفه و دو طرفه زیبا لوکس ساده لاکچری و شیک
مدل والان جدید پذیرایی مدل والان جدید پذیرایی یک طرفه و دو طرفه زیبا لوکس ساده لاکچری و شیک در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. مدل پرده …
تزیین نیمرو با انواع خلاقیت های زیبا دوست داشتنی و خوشمزه
تزیین نیمرو تزیین نیمرو با انواع خلاقیت های زیبا دوست داشتنی و خوشمزه همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. صبحانه یکی از مهم ترین وعده های غذایی …
مدل مانتو جلو باز حریر با مدل های کوتاه و بلند زنانه و دخترانه
مدل مانتو جلو باز حریر مدل مانتو جلو باز حریر با مدل های کوتاه و بلند زنانه و دخترانه همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. مانتو …
تزیین ظرف حنا
تزیین ظرف حنا به صورت گل و قلب با ایده های شیک مخصوص خاص پسندان در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
مراسم حنابندان که آخرین رسم از آداب عروسی ایرانی می باشد، جشنی است که در واقع به خاطر خداحافظی عروس از خانواده اش و آخرین شب سکونت وی در منزل پدری اش برگزار می شود. در قدیم الایام رسم بر آن بود که سینی حنا دور تا دور مجلس گردانده میشد و زنان حاضر در مراسم تماما دست های خود را به حنا آغشته می کردند.
باور ایرانیان باستان این بود که حنا از بهشت است و نشانه ای از شادی، محبت و کامروایی دارد. این مراسم در هر شهر با شیوه ای خاص برگزار میشود؛ ولی درکل حنابندان یعنی خیساندن و آماده کردن حنا و سپس آغشته کردن دست و پای عروس و داماد به آن می باشد.
در گذشته سنت این جشن چنین بود که حنا در منزل داماد تهیه می شد و داماد آن را همراه خانواده اش با ساز و آواز به منزل عروس می برد و با اجازه بزرگ ترها مراسم حنابندان را شروع می کردند. خواهر عروس دستان عروس را و برادر داماد دستان داماد را حنا می بستند.
در برخی شهرها عروس در مراسم حنابندان شال قرمز رنگی روی سر خود می اندازد و دست راست خود را بالای سرش می گیرد و تمام حاضرین در مجلس هدایایی را در دست او می گذارند. امروزه حنا را پس از خیساندن و آماده کردن، در سینی های زیبای خاصی می گذارند و روی حنا را طرح دار می کنند و بر طبق رسوم آن را برای خانواده ی داماد و یا عروس می برند.
گاهی هم خانواده ی عروس و داماد هر کدام جداگانه برای اقوام خود حنا را آماده می کنند و رقابتی برای این که کدام فامیل به شکل زیباتری این کار را انجام می دهند وجود دارد. مراسم حنابندان معمولا پس از شام برگزار می شود اما عده ای از خانواده ها دوست دارند که با شام از میهمانان خود پذیرایی به عمل آورند.
هزینه ی این مراسم بر عهده ی پدر عروس می باشد اما هزینه ی لباس و آرایشگاه را داماد می پردازد. مراسم حنابندان امروزه زیاد مرسوم نیست زیرا سایر جشن های اصلی برای هر دو خانواده بسیار هزینه داشته اند و با توافق خانواده ها این جشن برگزار نمی شود. در حالی که در بسیاری از روستا ها و شهرستان ها این جشن جزء جدا نشدنی جشن های ازدواج است.
مکان های برگزاری مراسم حنابندان شامل: آیین هورزان دماوند بخش آبسرد، بلوچستان، تهران، خراسان، رمشک، سروستان، سه هزار تنکابن، شوشتر، فش، کلاردشت، آذربایجان. حنابندان در فرهنگ های مختلف نام های متفاوتی دارد که میتوان از آن ها به: حینابنون، انیبندان، حنا گئجه سی، حنابندان یا حنابندون و اشاره کرد.
مراسم حنابندان در پاکستان=مراسم حنابندان معمولاً ۶ ماه قبل از عروسی و یکی دو ماه بعد از نکاح در پاکستان برگزار می گردد. مراسم حنابندان را می توان مخصوص خانم ها و خویشاوندان عروس دانست حضور مرد ها نیز بسیار پرشور است.
مراسم حنابندان در سیستان و بلوچستان=در سیستان مراسم حنابندان بیش از یک روز به طول میانجامد. شب اول مراسم حنابندان که به اصطلاح محلی «سرشویی» گفته میشود، مقدار زیادی حنا خیسانده و آماده میکنند، برای اطلاع اقوام و همسایگان نیز مقداری در خانه آنها توزیع میشود.
برای برگزاری مراسم حنابندان افراد در خانه داماد جمع شده و سینی حنا را روی سر یکی از افراد قرار داده و به سمت خانه عروس حرکت میکنند. برای مراسم حنابندان طی مسیر ابیات و شعر هایی را با کف زدن و شادی میخوانند.
امشب حنا می بنده / به دست و پا می بنده / اگر حنا نباشه آب طلا می بنده / حنا حنا می بنده به دست و پا می بنده / حنای زابل جانه فامیل شاه (داماد) می بنده/ حنا حنایه، حنا چه خوش نمایه / دست عروس نبندین، تا مادرش بیایه.
بعد بر اساس یک آیین قدیمی مراسم حنابندان، درب خانه عروس را بسته و اقوام عروس پشت در میایستند و ابیاتی سمبلیک را در دو طرف در، هر دو خانواده میخوانند که بیانگر نزاعی ظاهری بین داماد و مادر عروس میباشد، یعنی نمیخواهد دخترش را از خودش دور کرده و به خانه شوهر بفرستد.
مراسم حنابندان در این دوره و زمانه بیشتر جای خود را بهBachelorette party داده است مشابه مراسم حنابندان، شب قبل از عروسی در آمریکا و کانادا و چندین کشور دیگر برگزار میشود. در واقع در نقاط مختلف دنیا شاهد هستیم که مراسم و آیینهایی نسبتا مشابه به بهانههای مختلف از دیرباز بین مردم برگزار میشود که هر یک داستان جالبی را در خود نهان دارند.
معمولا عروسی شامل دو بخش است: اول حنابندان که در شب قبل از عروسی انجام می گیرد و دوم مراسم اصلی عروسی که در گذشته های دور بین هفت تا ده شبانه روز برگزار می شد و پذیرایی از مهمان ها عموما با نقل، شیرینی، شربت، میوه انجام می گرفت.
مراسم حنابندان به شیوه ی امروزی بیشتر شبیه به پارتی های گودبای مجردی و پای کوبی و رقص انجام می پذیرد اما افرادی نیز هستند که دوست دارند سنت های قدیمی ایرانی را در مراسم ازدواج خود به جا آورند. برای متفاوت بودن و امروزی بودن مراسم حنابندان، جایی غیر از خانه ی پدری را برای برگزاری جشن انتخاب کنید.
اگر امکان این امر برای شما وجود ندارد، خانه تان را تزئین کنید و برای مهمانان تم لباس تعیین کنید. همچنین تالار هایی هستند که برای برگزاری مراسم حنابندان سالن های جداگانه ای را درنظر گرفته اند. این سالن ها تزئینات ویژه ای برای مراسم حنابندان دارند.
اولین و اصلی ترین سنت جشن و حنابندان این است که به دستان عروس خانم حنا می مالند. در این مورد می توانید خلاقیت به خرج دهید و طرح هایی خاص و منحصر به فرد استفاده کنید. برای آنکه مراسمی به یادماندنی و ویژه داشته باشید سعی کنید هدیه ای کوچک به میهمانان خود بدهید.
این هدیه اگر دست ساز باشد دوست داشتنی تر است. از آنجایی که مراسم حنابندان شما متفاوت است، هدیه ای هم که به دوستان خود می دهید باید متفاوت باشد. هدیه هایی که نام شما روی آن حک شده و یا هدایایی که بتوان آنها را نگه داشت و بعد از مدتی دور ریخته نشوند انتخاب مناسبی برای مراسم حنابندان خواهد بود.