سفره افطار ساده با ایده های متنوع خوشگل برای کدبانوها و باسلیقه ها
مدل طراحی ناخن + زیباترین مدل های طراحی شده روی ناخن فروردین امسال
مدل طراحی ناخن مدل طراحی ناخن + زیباترین مدل های طراحی شده روی ناخن فروردین امسال همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. طراحی ناخن باعث …
مدل مو مردانه جدید و خوشتیپ و کلاسیک کوتاه و لاکچری
مدل مو مردانه جدید مدل مو مردانه جدید و خوشتیپ و کلاسیک کوتاه و لاکچری در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. امروزه، میبینید که به وضوح، کلیشه …
مدل کت سارافون برای عید 1404 + زیباترین لباس های های مخصوص عید را اینجا ببینید
مدل کت سارافون برای عید ۱۴۰۴ مدل کت سارافون برای عید ۱۴۰۴+ زیباترین لباس های های مخصوص عید را اینجا ببینید در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار …
سفره افطار ساده
سفره افطار ساده با ایده های متنوع خوشگل برای کدبانوها و باسلیقه ها در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
غذای افطار یکی از اولین و مهمترین وعدههای غذایی بعد از پایان یک روزهداری است که باید مقوی باشد و در عین حال به معده و دستگاه گوارش که چنیدن ساعت خالی بوده، فشار نیاورد. زیرا بعد از روزهداری و ساعات گرسنگی طولانی همیشه وسوسه پرخوری یا نوشیدن آب زیاد و مایعات شیرین وجود دارد. به همین دلیل اینکه افطار چه بخوریم و چه نخوریم بسیار برای سلامتی اهمیت دارد.
به طور سنتی کسانی که در ماه رمضان روزه میگیرند، روزه خود را با خوردن سه خرما افطار میکنند تا از روشی که حضرت محمد (ص) افطار میکرد، الگوبرداری کنند. سپس، افطار آغاز میشود، جشنی با غذای فراوان، خانواده و دوستان.
ماه رمضان در بین کشورها و فرهنگهای مختلف برگزار میشود، اما هر منطقهای سنتها و غذاهای خاص خود را دارد. در افغانستان، روزه را به طور سنتی با خرما و شوروه، خورشی متشکل از گوشت، لوبیا، نخود و سبزی افطار میکنند. در بنگلادش، نوشیدنی شیرین شوربات در سفره افطار رایج است که معمولاً از میوهها و گلبرگهای گل تهیه میشود.
در ایران نیز در هر منطقه از کشور غذاهای سنتی مختلفی برای افطار رایج است مانند انواع آشها و حلیمها در کنار چای و نان و پنیر و سبزی. با این حال امروزه سفرههای افطار آنقدر رنگین و مملو از انواع غذاها شده است که نتیجه آن جز افزایش وزن و مشکلات گوارشی نیست. اتفاقی که با هدف روزه و این ماه مبارک کاملا فاصله دارد.
ممکن است بسیاری مطلع نباشند که برای افطار باید دو مرحله را بگذرانیم تا بعد از چندین ساعت گرسنگی و تشنگی، به معده فشار نیاید. به همین دلیل مهم است که با چه چیزی افطار کنیم: ۱- در این زمان بهتر است روزه را با چند دانه خرما یا رطب باز کنید.
۲- و بعد از آن آب یا شیر ولرم بنوشید. ۳- سپس وعده دیگر را میل کنید که بهتر است مقداری سوپ عدس و سالاد باشد. ۴- دو ساعت بعد از افطار به جای مصرف زولبیا، بامیه و دیگر شیرینیها بهتر است از میوه یا آجیلهای خام و بادام زمینی که سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است استفاده کنید؛ زیرا این روغنها برای افزایش تحمل و رفع تشنگی مفید هستند.
رطب یا خرما دارای قند فرکتوز و ساکاروز است که هضم و جذب آن سریع انجام میشود؛ به خصوص هنگامی که معده خالی باشد. در زمان افطار مصرف آب احساس تشنگی را برطرف و مصرف خرما احساس گرسنگی شدید را کم میکند. چنین عادتی سبب میشود که سر سفرهی افطار غذای زیادی نخورید.
حتیالامکان مصرف گوشت را مخصوصا در تابستان، کم کنید. زیرا گوشتها پتانسیل بالایی برای تولید سنگ مجرای ادرار دارند. نوشیدن نوشابهها و شربتها را توصیه نمیکنیم، چرا که قند زیادی دارند و سبب افزایش وزن و چربی شکمی میشوند.
ویژگی غذای افطار چه باید باشد تا نیروی از دست رفته را به بدن بازگرداند؟ افطار شما باید ویژگیهای یک صبحانه سالم را داشته باشد: برای افطار یک غذای کمکالری در نظر بگیرید که هضم آن آسان است. مهمترین مسئله در افطار، تامین آب و قند خون شماست.
خرما یکی از بهترین و مهمترین غذاها برای افطار است که گلوکز و آب بدن شما را تامین میکند. بعد از افطار بهتر است هر ساعت یک لیوان آب تا هنگام سحر بنوشید. قهوه و چای جزو مایعاتی که باید بخورید، محسوب نمیشوند؛ چرا که مانع جذب مواد معدنی و ویتامینها و در نتیجه کمآبی بدن خواهند شد.
پرخوری هنگام افطار معده را با مشکلات زیادی روبه رو میکند. در هنگام افطار کمتر از غذاهای چرب استفاده کنید، چون سبب بیاشتهایی فرد در وعدهی سحر میشود. غذاهای چرب نیاز به زمانی طولانی برای هضم دارند و حتی خواب فرد را نیز به هم میریزند. وعده افطار را درست میل کنید تا برای سحر مشکلی ایجاد نشود.
بدن برای انجام بسیاری از فعالیتهای ضروری از پتاسیم استفاده میکند. یکی از وظایف اصلی پتاسیم، کاهش گرفتگی عضلات و به تعادل رساندن سطح مایعات و الکتروکیتهای بدن است. غذاهایی که پتاسیم بالایی دارند شامل لوبیا، سبزیجات دارای برگ سبز تیره، سیبزمینی، کدو، ماست، آووکادو، قارچ و موز میشود.
خرما نیز علاوه بر مقدار انرژی بالا، پتاسیم زیادی دارد. همانطور که گفته شد خرما یک گزینه عالی برای شروع افطار است. خرما نه تنها به تامین شدن سریع آب بدن کمک میکند، بلکه سریعا انرژی از دست رفته در طول روزهداری را باز میگرداند.
بادام درختی حاوی چربیهای مقوی و مغذی است برای بدن است؛ به خصوص زمانی که بدنتان ساعتها گرسنگی کشیده. مغزهای خام بعد از ساعات زیاد روزهداری به شما کمک میکند تا سیر شوید و انرژی از دست رفتهتان تامین شود.
غذاهای افطاری برای ماه رمضان باید سرشار از فیبر باید. به عنوان مثال خیار، کاهو و دیگر سبزیجات و میوههایی که فیبر بالا و آب دارند، گزینه عالی برای وعده افطار هستند. خوردن این میوهها نه تنها به تنظیم دمای بدنتان کمک میکند، بلکه برای سلامت پوست و جلوگیری از یبوست بسیار مناسبند.
در ماه رمضان مطمئنا دچار کم آبی خواهید شد. بنابراین بهتر است با مصرف نوشیدنیهای مناسب این کمبود را جبران کنید. بدن در اثر کم آبی به مشکلات زیادی برخورد میکند. فقط حواستان باشد شربتهای زیر را با شکر کمتری درست کنید.
چه آشی برای افطار مناسب است؟ انواع آش مانند آش رشته و آش جو، انواع سوپ و حلیم از بهترین غذاهای مناسب افطار است؛ البته کسانی که مصرف حبوبات معدهشان را اذیت میکند بهتر است به جای آش رشته، یک غذای سبکتر مانند سوپ میل کنند.
همه ما بعد از افطار به دنبال یک غذای شیرین هستیم. اما خوردن غذاهای شیرین باعث میشود باز هم دلتان بخواهد چیزهای شیرینتری بخورید؛ در نتیجه متابولیسم بدنتان به مشکل بر میخورد. شکر کالری مفیدی ندارد و مواد مغذی مفیدی به بدن شما نمیرساند.