ایا سیاه دانه همان خشخاش است
لوبیا سویا چیست
لوبیا سویا چیست ۱٫ گیاهی باستانی و مغذی: لوبیا سویا، این دانه کوچک و بیضی شکل، قرنهاست که در قلب رژیم غذایی بسیاری از فرهنگها، به ویژه در آسیا، جایگاه ویژهای دارد. …
مضرات خوردن هسته انار
مضرات خوردن هسته انار مشکلات گوارشی: هسته انار حاوی فیبر بالایی است که میتواند برای برخی افراد باعث مشکلات گوارشی مانند نفخ، یبوست، و اسهال شود. آسیب به دندانها: جویدن هستههای سفت …
خیار برای یبوست
خیار برای یبوست ۱٫ مقدمه: یبوست یکی از مشکلات گوارشی شایع است که میتواند باعث ناراحتی و عوارض زیادی شود. اما خوشبختانه، طبیعت راهکارهای زیادی برای این مشکل دارد. یکی از این …
ایا سیاه دانه همان خشخاش است
خیر، سیاه دانه و خشخاش دو گیاه کاملاً مجزا با خواص و کاربردهای متفاوت هستند.
شباهت ها:
- هر دو دانه های ریز و سیاهی هستند که در آشپزی و طب سنتی استفاده می شوند.
- هر دو منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند.
تفاوت ها:
- گیاه شناسی:
- سیاه دانه (Nigella sativa) گیاهی گلدار از خانواده Ranunculaceae است.
- خشخاش (Papaver somniferum) گیاهی گلدار از خانواده Papaveraceae است.
- طعم و مزه:
- سیاه دانه طعمی تلخ و تند دارد.
- خشخاش طعمی ملایم و آجیلی دارد.
- کاربردها:
- سیاه دانه بیشتر به عنوان ادویه و در طب سنتی برای درمان بیماری های مختلف مانند آسم، آلرژی و التهاب استفاده می شود.
- از خشخاش برای تهیه دانه خشخاش، روغن خشخاش و تریاک استفاده می شود. دانه خشخاش در نان ها، شیرینی ها و غذاهای دیگر استفاده می شود. روغن خشخاش به عنوان روغن آشپزی و در محصولات آرایشی استفاده می شود. تریاک یک داروی مسکن قوی است که از آن در پزشکی استفاده می شود.
- ترکیبات:
- سیاه دانه حاوی تیموکینون، یک ترکیب ضد التهابی قوی است.
- خشخاش حاوی مورفین، کدئین و تئوبائین است که همگی مواد افیونی هستند.
در خلاصه:
- سیاه دانه و خشخاش دو گیاه متفاوت با خواص و کاربردهای متمایز هستند.
- سیاه دانه به عنوان ادویه و در طب سنتی استفاده می شود، در حالی که از خشخاش برای تهیه دانه خشخاش، روغن خشخاش و تریاک استفاده می شود.
- سیاه دانه حاوی تیموکینون است، در حالی که خشخاش حاوی مورفین، کدئین و تئوبائین است.
آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 18 اردیبهشت 1403