;
سیاه دانه برای کلسترول - السن

خواص زیره برای اسپرم

خواص زیره برای اسپرم تقویت باروری: زیره با افزایش تعداد و تحرک اسپرم، شانس باروری را بالا می‌برد. افزایش تستوسترون: زیره به تنظیم هورمون‌های جنسی مردانه کمک کرده و سطح تستوسترون را …

ثعلب و حلیم

ثعلب و حلیم طعم و مزه: طعم خاص: افزودن ثعلب به حلیم طعمی منحصر به فرد و کمی تند و تیز به آن می‌دهد که برای برخی افراد جذاب و برای برخی …

خواص مریم گلی برای رحم

خواص مریم گلی برای رحم ۱٫ تنظیم قاعدگی: مریم گلی بهتنظیم هورمون‌های زنانه کمک می‌کند و می‌تواند در تنظیم چرخه قاعدگی و کاهش علائم پیش از قاعدگی (PMS) موثر باشد. ۲٫ کاهش …

سیاه دانه برای کلسترول

سیاه دانه و کلسترول

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که سیاه دانه می‌تواند به کاهش کلسترول، به خصوص LDL (کلسترول بد)، کمک کند.

نحوه اثر:

  • تیموکینون: سیاه دانه حاوی ترکیبی به نام تیموکینون است که خواص آنتی‌اکسیدانی دارد. این ماده می‌تواند به کاهش التهاب و اکسیداسیون LDL کمک کند، که از عوامل مهم در تشکیل پلاک‌های عروقی هستند.
  • کاهش تری گلیسرید: مطالعات نشان داده که سیاه دانه می‌تواند triglycerides را نیز کاهش دهد.
  • افزایش HDL (کلسترول خوب): برخی تحقیقات نشان داده‌اند که سیاه دانه می‌تواند سطح HDL را افزایش دهد.

نحوه مصرف:

  • دانه سیاه: می‌توانید دانه‌های سیاه را به صورت کامل، آسیاب شده یا به عنوان روغن مصرف کنید.
  • دوز: دوز معمول برای مصرف سیاه دانه برای کاهش کلسترول ۱ تا ۲ گرم در روز است.
  • مدت مصرف: به مدت ۲ تا ۳ ماه

نکات مهم:

  • قبل از مصرف: اگر باردار هستید، شیرده هستید یا دارو مصرف می‌کنید، قبل از مصرف سیاه دانه با پزشک خود مشورت کنید.
  • تداخلات: سیاه دانه ممکن است با برخی داروها، مانند داروهای رقیق کننده خون، تداخل داشته باشد.
  • عوارض جانبی: سیاه دانه به طور کلی بی خطر است، اما ممکن است در برخی افراد عوارضی مانند ناراحتی معده، حالت تهوع و استفراغ ایجاد کند.

اثبات علمی:

  • بررسی ۱۷ مطالعه: بررسی ۱۷ مطالعه نشان داد که مصرف مکمل سیاه‌دانه با کاهش قابل توجه کلسترول LDL و تری گلیسرید خون همراه است.
  • مطالعه بر روی افراد دیابتی: مطالعه‌ای بر روی ۵۷ فرد مبتلا به دیابت نشان داد که مصرف مکمل سیاه‌دانه به مدت یک سال باعث کاهش کلسترول تام و LDL و افزایش HDL می‌شود.
  • مطالعه دیگر بر روی افراد دیابتی: مطالعه دیگری بر روی ۹۴ فرد مبتلا به دیابت نشان داد که مصرف روزانه ۲ گرم سیاه دانه به مدت ۱۲ هفته باعث کاهش کلسترول LDL می‌شود.
  • نتیجه‌گیری:

    شواهد علمی نشان می‌دهد که سیاه دانه می‌تواند به کاهش کلسترول، به خصوص LDL، کمک کند. سیاه دانه به طور کلی بی خطر است و می‌توان آن را به صورت دانه، آسیاب شده یا به عنوان روغن مصرف کرد.

    با این حال، مهم است که قبل از مصرف سیاه دانه با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر باردار هستید، شیرده هستید یا دارو مصرف می‌کنید.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 18 اردیبهشت 1403

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام السن و لینک مستقیم بلا مانع است.