انبه و یبوست + چه کسانی نباید انبه بخورند
بهترین شکلات تلخ
بهترین شکلات تلخ بهترین شکلات تلخ: سفری لذتبخش به دنیای طعمها و خواص ۱٫ شکلات تلخ، گنجی از دل طبیعت: شکلات تلخ، حاصل دانههای کاکائویی است که در مناطق استوایی رشد میکنند. …
خواص هویج برای لاغری
خواص هویج برای لاغری کالری کم، فیبر بالا: هویج یک ماده غذایی کم کالری و سرشار از فیبر است. این ترکیب، هویج را به یک میان وعده عالی برای افرادی که به …
موز برای اسهال
موز برای اسهال موز میتواند به چند دلیل برای اسهال مفید باشد: پتاسیم: موز منبع خوبی از پتاسیم است که یک الکترولیت مهم است. در طول اسهال، بدن شما مایعات و الکترولیتهای …
انبه و یبوست
انبه می تواند به چند روش به رفع یبوست کمک کند:
فیبر: انبه منبع خوبی از فیبر است، به خصوص فیبر محلول. فیبر به جذب آب در مدفوع کمک می کند و آن را نرم تر و حجیم تر می کند که دفع را آسان تر می کند.
آمیلاز: انبه حاوی آنزیم آمیلاز است که به هضم کربوهیدرات ها کمک می کند. هضم کامل کربوهیدرات ها می تواند از تشکیل گاز و نفخ که می تواند یبوست را بدتر کند، جلوگیری کند.
آب: انبه به طور طبیعی آبدار است و حدود ۸۰ درصد آب دارد. مصرف کافی آب برای سلامتی کلی دستگاه گوارش، از جمله عملکرد منظم روده، ضروری است.
مطالعات:
یک مطالعه چهار هفته ای بر روی بزرگسالان مبتلا به یبوست مزمن نشان داد که خوردن روزانه انبه در مقایسه با مصرف مکمل های حاوی مقدار مشابه فیبر محلول موجود در انبه، در تسکین علائم یبوست موثرتر بود.
نکات:
- برای دریافت بیشترین فیبر، انبه را با پوست میل کنید.
- انبه را می توان به عنوان یک میان وعده، در سالاد یا اسموتی مصرف کرد.
- اگر یبوست دارید، مهم است که علاوه بر خوردن انبه، مایعات کافی بنوشید و به طور منظم ورزش کنید.
اگر یبوست شما شدید یا مداوم است، یا با علائمی مانند درد شکم، خونریزی مقعدی یا کاهش وزن همراه است، باید به پزشک مراجعه کنید.
چه کسانی نباید انبه بخورند
اگرچه انبه میوهای خوشمزه و سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند یا از خوردن آن پرهیز کنند. افرادی که به لاتکس حساسیت دارند، ممکن است به انبه نیز واکنش آلرژیک نشان دهند، زیرا انبه حاوی پروتئینی مشابه پروتئین موجود در لاتکس است. این واکنش میتواند به صورت خارش، تورم لب و دهان، و در موارد شدید، مشکلات تنفسی بروز کند. همچنین، افراد مبتلا به دیابت باید در مصرف انبه اعتدال را رعایت کنند، زیرا انبه قند بالایی دارد و میتواند باعث افزایش قند خون شود. افرادی که به بیماریهای کلیوی مبتلا هستند نیز باید در مصرف انبه احتیاط کنند، زیرا انبه حاوی مقدار قابل توجهی پتاسیم است که میتواند برای کلیهها مضر باشد. در نهایت، افرادی که به سنگ کلیه مبتلا هستند، باید از مصرف زیاد انبه پرهیز کنند، زیرا انبه حاوی اگزالات است که میتواند باعث تشکیل سنگ کلیه شود.