تزیین خورشت قیمه زیبا با سلیقه و خوشمزه برای سفره های ایرانی
مدل النگو طلا با طراحی های گوناگون باریک و پهن زیبا شیک و باکلاس
مدل النگو طلا مدل النگو طلا با طراحی های گوناگون باریک و پهن زیبا شیک و باکلاس در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. طلا یکی از مهمترین …
مدل لباس شیک بلند + زیباترین لباس های بلند مجلسی مناسب مجالس مختلط
مدل لباس شیک بلند مدل لباس شیک بلند + زیباترین لباس های بلند مجلسی مناسب مجالس مختلط در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. دعوت شدن به …
مدل مانتو جلو بسته دکمه دار شیک زنانه و دخترانه
مدل مانتو جلو بسته دکمه دار مدل مانتو جلو بسته دکمه دار شیک زنانه و دخترانه همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. خانم ها و …
تزیین خورشت قیمه
تزیین خورشت قیمه زیبا با سلیقه و خوشمزه برای سفره های ایرانی همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
تزیین خورشت های مجلسی برای همه آشپزهای باسلیقه و هنرمند مهم است، ایده های متنوعی برای دیزاین روی خورشت وجود دارد که هر یک می تواند جذابیت خاصی به غذای شما ببخشد.برای تزئین ظرف خورش های مختلف اغلب از مواد غذایی متنوعی استفاده می شود که بهتر است این مواد غذایی با توجه به نوع خورش تعیین گردد.
همانطور که می دانید خورش قیمه یکی از انواع خورش های بسیار خوشمزه است که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است و در بین غذا های نذری نیز بیشترین محبوبیت را دارد زیرا، علاوه بر اینکه خیلی راحت تهیه می شود بسیار خوش طعم و لذیذ است و معمولا در تهیه این خورش از سیب زمینی های خلال شده استفاده می شود.
روش های متنوعی برای تزئین خورش های مجلسی وجود دارد که هر یک می توانند زیبایی بخش ظرف خورش ما برای مهمانی ها و مجالس باشند. همانگونه که می دانید خورش یکی از غذاهای اصلی ایرانی است که تنوع بالایی نیز دارد و در اغلب مهمانی ها در کنار پلو سرو می گردد.
برای تزیین خورشت می توان از سیب زمینی سرخ شده، بادمجان، حبوبات داخل خورشت و…. استفاده نمود و زیبایی و جلوه بیشتری به خورشت بخشید. اگر تصمیم دارید سفره ایی زیبا و خاص بچینید بهتر است تمامی غذاهای سفره را تزیین کنید تا در کنار یکدیگر زینت بخش چیدمان سفره شما باشند و هنر و سلیقه زیبای شما عزیزان را در سفره آرایی به نمایش بگذارند. دیزاین پلو و خورشت در کنار یکدیگر می توانند زینت بخش سفره شما باشند.
تزیین سیب زمینی به شکل گل رز و تزیین بادمجان به اشکال مختلف، از جمله تزیینات زیبایی است که می تواند نقش مثبتی در دیزاین خورشت داشته باشد. شما عزیزان نیز می توانید از این ترفند برای تزیین خورش های مختلف استفاده کنید.
روش های متنوعی برای تزیینات خورش های مجلسی وجود دارد که هر یک می توانند زیبایی بخش ظرف خورش برای مهمانی ها و مجالس باشند. استفاده از سیب زمینی را می توان رایج ترین روش برای دیزاین خورش دانست، شما می توانید با استفاده از سیب زمینی های خلال شده خورش های خود را تزئین نمایید.
البته در صورت تمایل می توان از انواع قالب شیرینی پزی نیز برای زیبایی بخشیدن به سیب زمینی ها استفاده کرد و یا با سیب زمینی ها گل رز بسازید و روی خوش قرار دهید. در هر صورت مهم زیبایی بخشیدن به خورش است.
از معروف ترین انواع خورش قیمه می توان به خورش قیمه سیب زمینی ، قیمه پلو مخلوط و خورش قیمه بادمجان اشاره کرد. از مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه می توان به گوشت ، لپه ، سیب زمینی ، لیمو عمانی ، پیاز و رب گوجه فرنگی اشاره کرد. در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم دهندگی این خورش استفاده می شود.
مرحله اول: آماده سازی لپه =برای تهیه خورش قیمه مجلسی بهتر است حدود ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی لپه ها را در یک کاسه آب بخیسانید و هر ۳۰ دقیقه یک بار آب شان را تعویض کنید و برای اینکه بوی بد لپه از بین برود بهتر است لپه ها را داخل قابلمه ریخته و روی آن مقداری آب بریزید و چندتا جوش که خورد کف روی آن را بگیرد و آبکش کنید.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پیاز =برای شروع آشپزی پیازها را به صورت ریز خرد کنید سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود سپس مقداری زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زردچوبه و پیاز یکدست شوند. در همین حین گوشت را پس از شستشو به صورت قیمه ای خرد کنید.
مرحله سوم: افزودن لپه =در مرحله بعد گوشت را به قابلمه اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن لپه هایی که از قبل خیسانده اید و جوش خورده را اضافه کنید و با دیگر مواد تفت دهید. در این مرحله تفت دادن مواد را تا زمانی که گوشت و لپه سرخ شوند باید ادامه دهید.
مرحله چهارم: افزودن رب =زمانی که رنگ گوشت تغییر کرد رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری فلفل سیاه به دیگر مواد اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا رب گوجه فرنگی سرخ شود. این کار علاوه بر اینکه بوی خامی رب را می گیرد باعث می شود خورش رنگ بهتری در پایان پخت داشته باشد.
مرحله پنجم: پخت خورش قیمه مجلسی= پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادید چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و با حرارت ملایم اجازه دهید گوشت و لپه به طور کامل بپزند. در این مرحله لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و به مدت ۱ ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.
مرحله ششم: آماده سازی و افزودن لیموعمانی =این کار باعث می شود تلخی لیمو عمانی گرفته شود و طعم خورش را تلخ نکند یا می توانید لیموعمانی ها را وسط به دو نیم کرده و هسته لیمو را جدا کنید . پس از اینکه گوشت و لپه به طور کامل پختن لیمو عمانی ها را به خورش اضافه کنید. در این مرحله می توانید مقداری نمک و فلفل سیاه هم به خورش اضافه کنید.
مرحله هفتم: تهبه خورش قیمه مجلسی و خوشمزه =حالا باید خورش را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا به آرامی جا بیفتد. پس از اینکه خورش تقریبا آماده شد زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. در این مرحله می توانید کمی دارچین هم به خورش اضافه کنید. دارچین باعث می شود طعم خورش شبیه به طعم خورش های نذری شود.پس از اضافه کردن زعفران خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه کنید. در مرحله پایانی باید سیب زمینی را آماده کنید. برای این منظور سیب زمینی ها را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و با آب سرد بشویید تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها پاک شود.
مرحله هشتم: افزودن سیب زمینی =در مرحله بعدی سیب زمینی ها را آبکشی کنید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. اجازه دهید روغن به حد کافی داغ شود سپس سیب زمینی ها را درون روغن سرخ کنید. پس از اینکه سیب زمینی ها را سرخ کردید آنها را کنار بگذارید تا خورش کاملا آماده شود. پس از اینکه خورش به خوبی جا افتاد آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و با سیب زمینی های سرخ شده تزیین کنید. در پایان خورش قیمه را با برنج سرو کنید.
برای اینکه طعم خورش قیمه شبیه به خورش های نذری شود باید در مراحل پایانی پخت کمی دارچین ( برای ۴ نفر نصف قاشق مرباخوری دارچین یا یک چوب دارچین ) به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر پودر دارچین را در مراحل ابتدایی پخت خورش به آن اضافه کنید باعث کدر شدن رنگ خورش می شود.
همانطور که می دانید تلخ شدن خورش قیمه تنها یک دلیل دارد و آن هم لیمو عمانی است. به هیچ وجه لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورش اضافه نکنید. ضمن اینکه با ترفند در آب قرار دادن لیمو عمانی می توانید تلخی لیموعمانی ها را تا حد زیادی بگیرید. در صورتی که خورش قیمه شما تلخ شده است می توانید با اضافه کردن سیب زمینی تلخی آنرا تا حد زیادی بگیرید.