تزیین آش برای ماه رمضان با کشک پیاز داغ و زیباترین ایده های جدید
تزیین صبحانه برای مدرسه سالم و ساده خوشمزه و عروسکی
تزیین صبحانه برای مدرسه تزیین صبحانه برای مدرسه سالم و ساده خوشمزه و عروسکی همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. تزیین صبحانه برای مدرسه بسیار …
مدل سارافون مجلسی + زیباترین مدل های سارافون مجلسی امسال را اینجا ببینید
مدل سارافون مجلسی مدل سارافون مجلسی + زیباترین مدل های سارافون مجلسی امسال را اینجا ببینید در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. سارافون یک لباس ذوزنقه …
مدل لباس شیک دخترانه نوجوان + شیک ترین لباس های دخترانه مخصوص نوجوانان
مدل لباس شیک دخترانه نوجوان مدل لباس شیک دخترانه نوجوان + شیک ترین لباس های دخترانه مخصوص نوجوانان در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. نوجوانی از …
تزیین آش برای ماه رمضان
تزیین آش برای ماه رمضان با کشک پیاز داغ و زیباترین ایده های جدید در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
آش، انواع زیادی دارد اما «آش رشته» جزو محبوبترین آن است و نمیتوان این غذای خوشمزه را رد کرد. آش رشته با انواع سبزی و حبوبات مختلف از اسفناج گرفته تا لوبیا، عدس، پیاز و سایر مواد غذایی تهیه میشود و طرفداران زیادی دارد.در حدی که اگر چه یک غذای سنتی ایرانی است، اما در کشورهای دیگر هم پخته میشود.
این سوپ که به طور سنتی به آن «آش رشته» میگویند، یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است و اغلب در مناسبتها و جشنهای مختلف اعم از سال نو، سیزده بدر، چهارشنبه سوری و… سرو میشود. جالب است بدانید که این غذا شباهت زیادی به مینسترون ایتالیایی دارد؛ اما پایه آن سبزیجات است. اساساً طرز تهیه آش رشته اصلاً پیچیده نیست.
مواد لازم برای تهیه آش رشته=نصف پیمانه لوبیا سفید /نصف پیمانه لوبیا چیتی/ ۱ پیمانه نخود/ ۱ پیمانه عدس /۵۰۰ گرم سبزی مخصوص آش که شامل تره، گشنیز، جعفری، اسفناج یا برگ چغندر و شوید میشود. ۸ حبه سیر/ ۲ عدد پیاز بزرگ /۲ قاشق غذاخوری نعناع خشک /رشته آش به میزان کافی/ کشک به میزان کافی /نمک و فلفل به مقدار نیاز/ زردچوبه و روغن به مقدار نیاز.
آش رشته غذایی خوشمزه تشکیل شده از رشته، لوبیا، نخود، عدس، سبزی و کشک است. این غذای سنتی گوشت ندارد؛ اما برخی از افراد یک تکه مغز استخوان گاو یا عصاره گوشت را برای طعم بهتر غذا در آن میریزند که کاملاً اختیاری است. در هر صورت، این غذا برای گیاهخواران و افراد وگان مناسب است.
لوبیا، عدس و نخود را از شب قبل در یک کاسه آب نمک خیس کنید. صبح روز بعد، حبوبات را به مدت ۳۰ دقیقه بجوشانید. این کار به هضم شدن راحتتر آنها کمک میکند. سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید.
سبزیها، پیاز و سیر را بشویید. ساقه سبزیجات را بگیرید و پیاز و سیر را خرد کنید. سبزیجات، پیازها و سیرها را در یک غذاساز بریزید تا خرد شوند.یک قابلمه بزرگ بردارید و روی حرارت قرار دهید. ۳ قاشق غذاخوری روغن نباتی اضافه کنید. بعد از گذشت یک دقیقه یا بیشتر، پیازها را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سیر و زردچوبه را اضافه کنید و هم بزنید.
لوبیا و عدس را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید تا حدود یک دقیقه آنها با پیاز، روغن و ادویه تفت بخورند. مواد را درون قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا حبوبات بپزند. حدود ۳۰ دقیقه تا ۱ ساعت برای این کار کافی است. برای اینکه بفهمید مواد به خوبی پختند یا نه، نخود را تست کنید؛ زیرا زمان پخت آن از همه بیشتر است. نخود پخته باید لطیف باشد.
وقتی حبوبات پختند، سبزیهای خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه بجوشند. بافت آش باید از سوپ غلیظتر باشد اما نه آنقدر غلیظ که انگار مایعی در آن وجود ندارد. سپس رشتهها را اضافه کنید و اجازه دهید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزند.
کشک را آرام آرام اضافه کنید. از آنجایی که کشک شور است؛ پس نمک را براساس میزان آن اضافه کنید و بسته به ذائقه خودتان کمی فلفل در غذا بریزید.منتظر بمانید تا غذای شما روی حرارت ملایم بجوشد و برای سرو نهایی آماده شود.
مواد لازم برای تزئین: ۱۰۰ میلی لیتر روغن/ ۱ تا ۲ پیاز بزرگ (ریز خرد شده)/ ۲ قاشق چای خوری نعناع خشک /۱ قاشق غذاخوری کشک رقیق شده.
روش انجام کار: نعناع و پیاز را سرخ کنید. ماهیتابه را روی حرارت ملایم قرار دهید و ۲ قاشق غذاخوری روغن و ۲ قاشق غذاخوری نعناع خشک به آن اضافه کنید و بگذارید ۱ دقیقه گرم شوند.
ماهیتابهای که برای تهیه نعناع استفاده شده را تمیز کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. روغن باقی مانده را اضافه کنید و بگذارید حدود ۱ دقیقه گرم شود؛ سپس پیاز خرد شده و کمی نمک را به آن اضافه کنید. منتظر بمانید تا پیازها طلایی و کاراملی شوند. وقتی آش آماده شد و آن را در کاسهها ریختید با این مواد آن را تزئین کنید.
برای طعم بهتر غذا ترجیحا از سبزیجات یخزده یا حبوبات خشک استفاده نکنید. اگر به حبوبات دسترسی نداشتید، میتوانید از کنسروها استفاده کنید. حتماً پیازها را کاملاً خرد کنید و زمان بگذارید تا کاراملی شوند.
برای آش رشته، آب به تنهایی خوب است اما میتوانید از آب گوشت یا آب سبزیجات برای طعم بهتر غذا استفاده کنید. اگر میخواهید در مدت زمان کمتری، آش شما آماده شود، حتما حبوبات را از شب قبل خیس کنید؛ در غیر این صورت باید برای پخت غذا، زمان بیشتری را در نظر بگیرید.
وقتی نعناع را اضافه میکنید، ۵ ثانیه بعد شعله را خاموش کنید و در این زمان مدام آن را هم بزنید. ضمن اینکه باید حرارت ملایم باشد که نعناع سیاه و سوخته نشود.اگر از کشک محلی استفاده میکنید، از کیفیت آن مطمئن شوید. کشکهای پاستوریزه گرما دیده هستند و بنابراین زمان اضافه کردن آن به غذا، دانه دانه نمیشود.
اما اگر کشک محلی بدون مرحله پختن دوغ تهیه شده باشد، کشک به صورت دانه دانه روی آش ظاهر میشود و طعم خوبی هم ندارد.در زمان پختن حبوبات به آنها نمک اضافه نکنید. زیرا باعث دیر پز شدن حبوبات میشود.
همچنین به دلیل اینکه رشتههای آشی هم حاوی مقداری نمک است، بهتر است بعد از اضافه کردن رشتهها، نمک غذا را بریزید تا آش رشته شما شور نشود.همیشه عدس را بعد از اینکه نخود و لوبیا تقریبا پخته شد، اضافه کنید. البته نخود و لوبیا نباید به طور کامل نرم و پخته باشد، زیرا در مراحل بعدی هم باید بپزد که در این صورت له میشوند و ظاهر آش رشته شما خراب میشود.
اضافه کردن پیاز داغ همزمان با پخته شدن حبوبات، طعم دلپذیری را به غذا میدهد و بنابراین این مرحله را اصلا حذف نکنید. هر چقدر پیازها بیشتر تفت داده شود و طلایی باشند، طعم غذا بهتر میشود.
اگرچه طرز تهیه آش ایرانی وقتی به انگلیسی ترجمه میشود به آن «سوپ» میگویند؛ اما در هر صورت این غذا یک کاسه خوشمزه و مقوی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است. تک تک عناصر این غذا از رشته گرفته تا لوبیا، نخود، عدس، سبزی و کشک پر از خاصیت هستند.