تزیین شله زرد برای ماه رمضان با دارچین و خلال بادام خوشگل و خوشمزه
مدل آشپزخانه جدید و باز بدون اپن و دکور آشپزخانه ساده
مدل آشپزخانه جدید مدل آشپزخانه جدید و باز بدون اپن و دکور آشپزخانه ساده در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. طراحی مدل آشپزخانه یکی از ضروریترین کارهایی …
مدل مانتو کبریتی اسپرت مناسب خانومای شیک پوش و سخت پسند
مدل مانتو کبریتی اسپرت مدل مانتو کبریتی اسپرت مناسب خانومای شیک پوش و سخت پسند همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. اگر هوا به قدری …
تزیین آناناس شب یلدا + به این 20 ایده خلاقانه چه نمره ای می دهید
تزیین آناناس شب یلدا تزیین آناناس شب یلدا + به این ۲۰ ایده خلاقانه چه نمره ای می دهید در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. با …
تزیین شله زرد برای ماه رمضان
تزیین شله زرد برای ماه رمضان با دارچین و خلال بادام خوشگل و خوشمزه در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
شله زرد یک دسر اصیل خوشمزه و محبوب ایرانی است که در مراسمهای مذهبی مختلف نیز پخته میشود. شله زرد هم به صورت گرم و هم به صورت سرد مورد استفاده قرار میگیرد.برای تهیه شله زرد نذری که در ایام مذهبی مانند ماه محرم و همچنین ماه رمضان برای افطار سرو تهیه میشود باید اندازه و پیمانه مواد لازم را به مقدار بالاتر و بیشتر در نظر بگیرید. در واقع تفاوت بین طرز تهیه شله زرد نذری با شله زرد خانگی مقدار حجم و مقدار مواد لازم برای تهیه این دسر خوشمزه است.
مواد لازم برای طرز تهیه شله زرد نذری برای ۵۰ نفر عبارتند از: دو کیلوگرم برنج ریزدانه /چهار کیلوگرم شکر سفید/ ۵/۱ لیتر گلاب با کیفیت/ یک بسته نیم مثقالی زعفران /۸۵۰ گرم خلال بادام/ ۱۰۰ گرم خلال پسته /آب به مقدار لازم /پودر دارچین به میزان مورد نیاز /پودر هل به میزان مورد نیاز /مواد لازم برای تزئینات شله زرد /کاسه و ظروف یکبار مصرف برای سرو نذری/ شابلون برای تزئین روی نذری (اختیاری).
برنج ریز دانه را از ۲۴ ساعت قبل از پخت شله زرد شسته و در آب سرد خیس کنید و بعد از اینکه ۲۴ ساعت گذشت برنج خیس شده را هم بزنید تا برنجهای ریزدانه بیشتر خرد شوند.یک قابلمه بزرگ را روی شعله قرار دهید و درون قابلمه آب بریزید.
با توجه به اینکه باید مدام شله زرد را هم بزنید و از ملاقه فلزی استفاده خواهید کرد بهتر است از ظرف تفلن استفاده نکنید تا خراب نشود و قابلمههای از جنس مس و نیکل را ترجیح دهید.آب داخل قابلمه که به جوش آمد، آب برنج خیس شده را دور بریزید و آن را به آب در حال جوش اضافه کنید.
توجا داشته باشید میزان آب باید ۷ برابر میزان برنج باشد. حرارت گاز را تا زمان به جوش آمدن آب و برنج ریزدانه زیاد کنید.حرارت زیاد کرده در مرحله قبل را بعد از به جوش آمدن آب و برنج کم کنید و اجازه دهید برای مدت زمان دو ساعت اجازه دهید رو حرارت کم بپزد تا برنج مغز پخت شود و در این فاصله نیاز به هم زدن مداوم نیست و فقط مراقب باشید که ته نگیرد.
بعد از اینکه برنج ریز دانه پخت نوبت به اضافه کردن شکر میرسد. برای این کار در یک قابلمه آب ریخته و همه شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود و نیازی به حرارت نیست. بعد از اینکه شکر در آب حل شد، آن را از صافی عبور دهید و بعد آن را آرام آرام به برنج مغز پخت شده اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن شکر ممکن است برنج کمی سفت شود که به آن دو لیوان آب اضافه کنید و بعد از اینکه به جوش آمد به غلظت مورد نظر خواهد رسید. از زمانکه شکر را اضافه میکنید باید به صورت مداوم شله زرد را هم بزنید.
در این مرحله خلال بادام را به را به شله زرد اضافه کرده تا کمی نرم شود و زعفران را نیز دم کرده و همراه گلاب به قابلمه اضافه کنید و همچنان شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.بعد از اینکه شله زرد به غلظت مد نظر رسید در قابلمه را بسته و شعله گاز را کم کنید.
بعد از ۱۵ دقیقه، برای بهتر شدن طعم شله زرد و جا افتادن آن یک دم کنی برای قابلمه گذاشته و شعلا را نیز خاموش کنید و برای ۳۰ دقیقه بگذارید بماند.برای تزئین شله زرد از پودر دارچین، پودر هل، خلال پسته، خلال بادام تزئین کنید. همچنین برای زیباتر شدن تزئین میتوانید از شابلونهای نوشته دار استفاده کنید.
شله زرد یکی از دسرهای خوشمزه است که به دلیل دارا بودن برنج و شکر، بسیاری از مشاورین تغذیه مصرف آن را بهطور کامل ممنوع میکنند؛ اما برخی از افراد به این دسر شیرین، علاقه بسیاری دارند. چنین مواد غذایی باید به دلیل داشتن کالری بالا به میزان کم و کنترل شده استفاده شوند، زیرا برنج و زعفران خواصی دارند که با میل کردن شله زرد از آنها استفاده میکنیم.
نکات مهم برای پخت شله زرد مجلسی=۱ ـ بهتر است برای پخت شله زرد از برنج نیم دانه استفاده کنید. اگر برنج نیم دانه در دسترس ندارید و از برنج درسته استفاده میکنید، میزان آب برنج را بیشتر کنید تا دانههای برنج کاملا له شوند و درشت نباشند.
۲ ـ در زمان پخت برنج اگر احساس کردید که آب برنج کم شده و برنج هنوز کال است، حتما آب جوش به برنج اضافه کنید و از اضافه کردن آب سرد خودداری کنید. ۳ ـ توجه داشته باشید که شکر و زعفران را حتما زمانی به برنج اضافه کنید که کاملا پخته و له شده باشد، در غیر این صورت شله زرد شما جا افتاده و خوشرنگ نخواهد شد.
۴ ـ عرق شاهسپرم یک عرق خوشبو و معطر است که برنج را بسیار خوشبو و خوش طعم میکند. خیساندن برنج با این عرق کاملا اختیاری است و در صورتی که طعم آن را دوست ندارید، میتوانید به جای این عرق از گلاب برای خیساندن برنج استفاده کنید. ۵ ـ سعی کنید حتما زعفران را به صورت غلیظ دم کنید تا رنگ بهتری به شلعه زرد بدهد.
پس از آنکه شله زرد را آماده کردید بلافاصله تزیین را شروع نکنید. شله زرد داغ حالت شلی بیشتری دارد. در چنین حالتی اگر از دارچین یا پودر نارگیل برای تزیین استفاده کنید پخش شده و کار شما خراب می شود.
پس برای تزیین کردن شله زرد کمی زودتر دست به کار شده و آن را زودتر بپزید. تا زمان کافی برای سرد شدن داشته باشد. البته لازم نیست شله زرد کاملا سرد شود. زیرا در برخی از روش های تزیین نباید شله زرد خیلی سرد باشد.
بعد از آنکه شله زرد به دمای مطلوب رسید می توانید زیباسازی آن را شروع کنید. برای تزیین شله زرد روش های متنوعی وجود دارد که شما می توانید به تناسب امکاناتی که در اختیار دارید یکی از آنها را انتخاب کنید.
البته ناگفته نماند تزیین کردن نیز مانند هر کار دیگری نیاز به تمرین و کسب مهارت دارد. بنابراین اگر در اولین تجربه ها نتیجه کار آنطور که انتظار داشتید نشد هرگز امید خود را از دست داده و آنقدر تمرین کنید تا به مهارت برسید.
یکی از وسایلی که می توان برای تزیین شله زرد استفاده کرد قالب های کیک و ژله است. مهم نیست جنس قالب فلزی، سیلیکون یا پلاستیک باشد. زیرا در هر صورت شله زرد به راحتی از آن جدا می شود. برای این منظور شله زرد را داخل قالب ریخته و در یخچال قرار می دهید.