تزیین مدرسه برای ماه رمضان بسیار متنوع و جذاب برای همه ی سلیقه ها
مدل چیدمان منزل کلاسیک با طراحی های خاص و لاکچری و بروز دنیا
مدل چیدمان منزل کلاسیک مدل چیدمان منزل کلاسیک با طراحی های خاص و لاکچری و بروز دنیا همگی در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. دکوراسیون کلاسیک …
مدل مانتو مجلسی با پارچه کرپ و بلند مشکی جلو باز و جلو بسته
مدل مانتو مجلسی مدل مانتو مجلسی با پارچه کرپ و بلند مشکی جلو باز و جلو بسته در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. انتخاب مدل مانتو ای …
مدل لباس دخترانه برای عید با طرح های جذاب فانتزی که بچه ها عاشقش میشن
مدل لباس دخترانه برای عید مدل لباس دخترانه برای عید با طرح های جذاب فانتزی که بچه ها عاشقش میشن در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد. با …
تزیین مدرسه برای ماه رمضان
تزیین مدرسه برای ماه رمضان بسیار متنوع و جذاب برای همه ی سلیقه ها در سایت السن.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
رمضان شریفترین ماه سال برای ما مسلمانان است. حال و هوای زندگی ما در رمضان عوض میشود. خوراکیهای مخصوص، آداب و رسوم خاص و تغییر سبک زندگی در این ماه کریم، آن را برای ما جذاب میکند. حس و حال ماه رمضان برای کودکان هم جالب و بهیادماندنی است.
کودکان اگرچه در ماه رمضان روزه نمیگیرند، اما فضای معنوی و ویژگیهای این ماه آنان را تحت تاثیر مثبت قرار میدهد. کودک میبیند که بزرگترها با آداب و سنتهای خاصی در این ماه به عبادت و تغییر عادتها روی میآورند. همین کودک را متوجه میکند که رمضان ماه خاصی است. این خاص بودن برای آنان نوعا مثبت و دلنشین است.
والدین میتوانند از فرصت ماه رمضان استفاده کرده و کودکان را با سبک زندگی اسلامی به خوبی آشنا کنند. کودکان رمضان را دوست دارند و این باعث میشود که موضوعات مربوط به آن را به خوبی یاد بگیرند. مهمترین موضوعی که میتوان در این مورد به کودک یاد داد، بحث «خلوص نیت و تقرب به خداوند» است.
کودک میتواند بفهمد که اساسیترین نیازهای طبیعی آدمها، نیاز به آب و غذا است. این که بزرگترها در روزهی ماه رمضان از این خوردن و آشامیدن خودداری میکنند، حتما باید معنا و هدف بزرگی داشته باشد. اهمیت احکام و دستورات الهی را میتوان از طریق روزهی ماه مبارک رمضان به کودکان به خوبی آموزش داد.
البته پرهیز از خوردن و آشامیدن در طول روزهای ماه رمضان، شیرینی و خوشی افطار را هم در پی دارد. لحظهی افطار به معنای واقعی کلمه ملکوتی و الهی است. غذاها و شیرینیهای مخصوص ماه رمضان هم بسیار محبوب بچههاست. اینها باعث میشود که رمضان برای بچهها ماه خاطرهانگیزی باشد.
مورد دیگر، مهمانی الهی ماه رمضان است. کودک میبیند روزه یک جور مهمانی است که در آن باید از خوردن و نوشیدن پرهیز کرد! این برای او عجیب است. ممکن است کودک بپرسد این چگونه مهمانی است که در آن، میزبان مهمانان خود را از پذیرایی شدن منع میکند. میتوان از این گره ایجاد شده در ذهن کودک، برای آموزش عمیق مفاهیم دینی به او بهترین استفاده را برد.
باید برای کودک توضیح داد که پذیرایی ماه رمضان از جنس مادی و دنیایی نیست. خوراک و نوشیدنیهای مهمانی خدا، با خوراک و نوشیدنیهای مهمانیهای ما فرق دارد. بخشیده شدن گناهان و اشتباهات، باز شدن دروازههای بهشت و بسته ماندن درهای جهنم، بارش لطف و مهربانیهای خداوند، از جمله پذیراییهای این مهمانی معنوی هستند.
موضوع دیگر، متوجه کردن کودک به فضای مناسکی و عبادی ماه مبارک رمضان است. حس خوب مسجد رفتن در این ماه، چند برابر بودن پاداش عبادتها و کارهای خوب و فضیلت و اهمیت شبهای قدر میتواند برای کودک جذابیت داشته باشد. قرآن هم از دیگر موضوعاتی است که در این ماه مبارک به آن پرداخته میشود.
به خصوص شبهای پربرکت و نورانی قدر، برای کودک بسیار شگفتانگیز و جالب هستند. کودکان در این شبها حسی خوب و بهیادماندنی و در عین حال، دلهرهآور و پرمراقبه را تجربه میکند. تعیین شدن کارها و مقدرات، یا به اصطلاح سرنوشت یک سال انسانها در شبهای قدر، کودک را متوجه عظمت و بزرگی ماه رمضان و اهمیت اعمال و مناسک آن میسازد.
میتوان با همان تمهید قدیمی «روزهی کلهگنجشکی» احکام روزه و ماه رمضان را به کودکان آموزش داد. برای کودک، مشارکت کردن در کنگرهی عظیم رمضان، خیلی رضایتبخش و بااهمیت است. با یاد دادن روزه به کودک، میتوان ذهنیتی برای او آفرید که احساس کند در این عبادت مهم و اساسی شرکت کرده است.
علاوه بر این، روزهی کلهگنجشکی کودک را برای روزهی کامل آماده میکند. کودک به این وسیله میفهمد که میتواند گرسنگی و تشنگی را برای ساعتها تحمل کند و مشکلی برایش پیش نیاید. همچنین مشارکت کردن در روزه و عبادات ماه رمضان به او اعتماد به نفس میبخشد.
این را میتوان رویکرد اسلامی به تربیت دانست. همانطور که گفتیم، ماه مبارک رمضان، بهترین فرصت برای تربیت اسلامی کودک و آشنا کردن او با تعالیم و مناسک اسلامی است. امید که این ماه مبارک برای شما و خانوادهی محترمتان خجسته و بابرکت باشد.
به حتم میدانید که فرصت تربیتی کودکان برای والدین چقدر محدود است. تا چشم به هم بزنید کودکتان بزرگ شده و با ورود به جمع همسالان خود در مدرسه و مراکز آموزشی، اگر شما به درستی آنها را از مسائل و موضوعات آگاه نکرده باشید، کسان دیگری این کار را میکنند و سنین نوجوانی با مشکلاتی همراه میشوند.
بنابراین بهتر است از ماههایی نظیر ماه رمضان بهره بگیرید و ظرفیت پذیرش و زمینه مذهبی را برای فرزندانتان فراهم کنید و روشهای درست عبادات و تکالیف دینی را برای آنها باز کنید تا هم لذت و حال خوش عبادت و دعا را درک کنند، هم به درستی به واجبات دینی خود در آینده واقف شوند. در احادیث آمده است که یاددادن به کودک مانند حکاکی بر روی سنگ، محکم و ماندگار است. پس با اقداماتی کوچک این دوره را برای کودکانتان شیرین و به یادماندنی کنید.
در این ماه پربرکت میتوانید هر نوع مواد غذایی با توجه به شرایط مالی خود در میان مستمندان توزیع کنید. در این زمان همراه داشتن فرزندان و به کار گرفتن آنها برای کمک به مستمندان در ایجاد روحیه بخشش در نهاد کودک بسیار موثر خواهد بود.
با همان میراث «روزه کلهگنجشکی» احکام روزه و ماه رمضان را به کودکان آموزش دهید. واحدی می گوید:« برای کودک، مشارکت کردن در این ماه خیلی رضایتبخش و با اهمیت است. با یاد دادن روزه به کودک، میتوان ذهنیتی برای او آفرید که احساس کند در این عبادت مهم و اساسی شرکت کرده است. همچنین روزه کلهگنجشکی کودک را برای روزه کامل آماده میکند. کودک به این وسیله میفهمد که میتواند گرسنگی و تشنگی را برای ساعتها تحمل کند و مشکلی برایش پیش نیاید. »
فرزندتان را برای سحری بیدار کنید. این حس و حال در هیچ کجای دنیا فروشی نیست. فقط میتوان آنها را در کنار خانواده تجربه کرد. پس شما هم خاطره خوش و به یادماندنی با بیدار کردن سحری و نماز گروهی و عبادت خانوادگی برای فرزندتان مهیا کنید.
از کودکان برای انجام امور و تهیه افطار و سحری و پهن کردن سفره کمک بگیرد. مشارکت کردن در روزه و عبادات ماه رمضان به او اعتماد به نفس میبخشد. این را میتوان رویکرد اسلامی به تربیت دانست.